Training

Taekwondo is een sport waarbij veel getraind wordt op het correct uitvoeren van diverse stoot- en traptechnieken. Tijdens het uitvoeren van de vele traptechnieken sta je regelmatig op één been. Van het evenwichtsvermogen wordt daarom nogal wat gevraagd.

De basistechnieken, zoals hand- en voetstanden, leer je als eerste. In een later fase van het trainingsproces wordt aandacht besteed aan mentale training, souplesse, snelheid en kracht. Dan ontstaan de zeer gecontroleerde en vaak hoge bewegingen die voor taekwondo zo kenmerkend zijn.
Belangrijk is dat de lichamelijke conditie gelijke tred houdt met de vooruitgang in technieken. Taekwondo is dan ook een inspannende ontspanning. Een beschaafde sport waarin je op een positieve manier je energie kwijt kunt.

Trainen doe je in je eigen tempo, binnen je eigen mogelijkheden. Zo kan iedereen de verschillende taekwondo-technieken leren beheersen.

De trainingen worden aangepast aan het niveau dat je wilt bereiken. Het tempo waarin je taekwondo leert, bepaal je dus grotendeels zelf. Nederland telt ruim 170 sportscholen en verenigingen die zijn aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland (TBN). Bij deze bond kun je het adres opvragen van een taekwondo-club bij jou in de buurt. Om te kijken of je taekwondo een leuke sport vindt, kun je bijvoorbeeld een proefles volgen.

Vuistje maken