Sportverleden

Judo

Van mijn 6 tot mijn 12 jaar heb ik Judo gedaan bij Jan van Sprang in de kelder van de Koenraadkerk te Eindhoven. Mijn banden heb ik nog steeds !

Rolhockey

Omdat mijn beide zussen Rolhockey deden ben ik ook Rolhockey gaan doen bij R.C. de Lichtstad. Van mijn 12e tot mijn 18e ben ik actief lid geweest.

Ijsschaatsen

Dit combineerde ik met mijn bezoek aan de kunstijsbaan in Eindhoven. Ik kan me herinneren dat ik daar op maandagavond niet was… het was dan gesloten voor recreanten. Schaatsen ging in die tijd nog beter dan gewoon lopen !

Ijshockey

Twee jaar heb ik meegedaan bij een recreanten ijshockeyteam (Jupiler Team). Dit was een allegaartje uit alle wijken van Eindhoven bij elkaar…. maar wel gezellig.

Nunchaku-do

In 1989 tot 1992 heb ik een cursus Nunchaku-do gevolgd en heb bij de SNN (Stichting Nunchaku Nederland) mijn Leraar-B, Leraar-A en 1e Dan behaald.

Martial-Arts

Tussen het Taekwondo’en door heb ik menig lesje gevolgt in Aikido, Ju-Jitsu, Boksen en Kick-Thai-Boxing. Regelmatig heb ik bij een sportschool meegetraind om wat wijzer te worden in de wereld van de vechtsport.

Via de SNN heb ik ook deelgenomen aan de eerste LMA-cursus (Leraar Martial Arts) van NSC-FOG (Federatie Oosterse Gevechtsporten)

Demonstraties

Regelmatig heb ik deelgenomen aan vechtsportgala’s en Pasar Malams in Nederland en België. Samen met mijn maatje Peter Ducker hebben we het publiek heel wat af laten lachen tijdens onze komische vechtsportacts. In 2011 hebben we (Mathijs van Mens, Luke & Janneke Rob en ik) meegedaan aan Holland’s Got Talent. Helaas wisten we de theaterrondes niet te overleven.

Duiken

In september 2004 heb ik bij DiveVersity mijn PADI Open Water brevet gehaald. In april 2006 heb ik mijn Advanced Open Water brevet gehaald.

Ik heb regelmatig in Nederland en tijdens vakanties gedoken. In februari 2007, februari 2008 ,april 2009 en februari 2011 ben ik naar Egypte geweest en in september 2007 naar Bonaire “Divers Paradise”, November 2008 Thailand – Koh Raya en mei 2010 Perhentian Islands – Malaysia …. In augustus 2011 en 2012 General-Santos en Panglau(Bohol) – Filipijnen

Gr. Silvo